Global Water Shortage

Vergeet de economische crisis, het energievraagstuk, de vergrijzing en de klimaatopwarming. Waterschaarste wordt hét probleem van deze eeuw. We staan op de drempel van een waterbankroet, met geen enkele mogelijkheid om onze schuld terug te betalen. Niet een tekort aan olie maar een tekort aan water dreigt de wereldeconomie te ontwrichten.

Er staan nogal wat uitdagingen op onze agenda voor de komende decennia: een voedsel- energie- en een klimaatcrisis, het indijken van de bevolkingsexplosie, het veiligstellen van de economische groei en van onze veiligheid. En er is één link die ze allemaal verbindt: water.

We hebben een eeuw lang grandioos boven onze ‘waterstand’ geleefd.

Ik bied dit speciaal rapport gratis aan.

Dit ruime rapport over Global Water Shortage (het tekort aan bruikbaar water) brengt toch wel schokkende cijfers en conclusies naar boven die een enorme impact zullen hebben op onze welvaart.

Hieronder leest u alvast enkele zinnen uit het rapport:

– Mens en dier kunnen dus maar teren op 0,75 procent van alle water op de planeet. Het gros daarvan is opgeslagen in ondergrondse waterbekkens.

– De Chinese Gele Rivier rest maar 10 procent meer van haar natuurlijke stroom. 543 middelgrote- en grote Chinese meren zijn verdwenen, uitgeput door irrigatieprojecten.

– Er wonen nu al 2,8 miljard mensen, of 44 procent van de wereldbevolking, in gebieden met een grote waterschaarste. Als we niets ondernemen, zijn dat er tegen 2025 3 à 4 miljard.

– Afhankelijk van de methode blijkt dat er gemiddeld in Vlaanderen en Brussel jaarlijks tussen 1 100 en 1 700 m³ water per persoon beschikbaar is. Internationaal wordt dit als “zeer weinig” bestempeld en beschouwd als het absolute minimum.

Veel leesplezier

Download hier: Fininfo Editie Global Water Shortage

Plaats een reactie