Goud voorspelt einde fiatmunten

8 mei

Voor 1971 was ons geld gedekt door goud. Nu is ons geld gedekt door schulden die gebaseerd zijn op schulden, die afhankelijk zijn van gehefboomde schulden. Er zijn meer en meer tekenen dat het schuldensysteem op zijn laatste benen loopt en dat er terug gegrepen gaat worden naar een geldsysteem gedekt door goud. Het einde van het fiatgeld speelt zich nu al af in Europa, Japan en de VS zullen volgen.

Een van de eerste signalen die hier op wijzen is de permanent backwardation (uitleg volgt) van het goud. De meeste mensen zijn nog in de ontkenningsfase dat het papierengeld zal overleven, het goud zegt echter iets anders.

Maar als de backwardation (lees uitleg in het artikel op goudportal.nl) in goud permanent wordt, wil dit iets anders zeggen. Het vertrouwen in de futuremarkt is weg. Miljoenen goudbezitters kunnen hun fysiek goud verkopen op de spotmarkt en goedkoper terugkopen op de futuremarkt, maar doen dit niet.

Ze geloven niet meer dat ze effectief hun goud geleverd zien op het einde van het futurecontract. Op termijn zal dit ook leiden tot het opdrogen van de verkopers op de fysieke spotmarkt. De erosie in het vertrouwen in papier geld is een eenrichtingsverhaal dat de backwardation groter en groter zal maken. Op een gegeven moment zal goud alle fondsen uit verkoop van papieren geld naar zich toe trekken. Dit is de reden waarom fiatgeld niet kan overleven zonder goud.

Lees het volledige artikel op goudportal.nl

2 Reacties to “Goud voorspelt einde fiatmunten”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fundamenten, feiten en getallen - Goud.com - 9 mei 2012

    […] Een Quote van een artikel op het fininfoblog […]

  2. Fundamenten, feiten en getallen - 10 mei 2012

    […] Een Quote van een artikel op het fininfoblog […]

Plaats een reactie